5 kirjasuositusta

Tätä kysymystä saan kuulla usein. Kiitos siitä. Kirjasuositukseni elävät ajassa ja paikassa, mutta tässä tällä hetkellä viisi lukemisen arvoista, joita voin lämpimästi suositella ihan kaikille.

Benjamin Graham – The Intelligent Investor

Sijoittajalegenda Warren Buffetin oppi-isä. Hauska kirjoitustyyli arvosijoittamisen kauneudesta. Tiiliskivi, joka jokaisen tosissaan sijoittajan lukea. Kirja keskittyy osakesijoittamiseen, mutta kirjassa esitetyt periaatteet sopivat omaisuusluokkaan katsomatta. Perusperiaatteet eivät muutu, sillä eiväthän ne muuten olisi perusperiaatteita.

Eckhart Tolle – The Power of Now

Hengellisyys on tärkeä osa elämää. Nyt ei puhuta uskonnosta vaan käytännöllisestä hengellisyydestä: pysähtymisestä ja läsnäolosta, kiitollisuudesta. Kovat tyypit lukee näitä. Ole kova tyyppi ja ota lukuun. Ehkä ensimmäisellä kerralla ei saa oikein mitään irti, ainakaan itse en saanut, mutta kuudennella kerralla alkanee tarttua. Stressi lähtee aika pitkälti pois. On olemassa vain yksi aika ja se on nykyhetki. Tulevaisuus on myös tärkeää, mutta sitä ei oikeasti ole olemassa, eikä ole koskaan ollutkaan.

Mark Manson – The Subtle Art of not Giving a F*ck

Suurin osa jättää tämän kirjan kesken. Teksti vain on liian karua liian monelle. Totuus sattuu ja tästä sitä sattumista on joka sivulla. Lue tämä ja ota vastuu itsestäsi, sillä kukaan muu ei sitä tee, vaikka kuinka haluaisit. Kirjassa on tarjolla sellainen määrä realismia, että heikompaa hirvittää. Kirjaa joko vihaa tai rakastaa, keskitietä en ole nähnyt monen kulkevan.

Wayne Dyer – Pulling Your Own Strings

Niin ikään hengellistä kirjallisuutta. Löytyy ainakin Audiblesta äänikirjana. Kestoltaan on n. 90 minuuttia. Kirja käsittelee uhriutumista ja siitä pois pääsyä. Niin ikään vastuun ottamista omasta elämästä. Kun ottaa omasta elämästä vastuun, eikä sysää sitä muille, alkaa elämä napsua vähitellen paikalleen.

Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor Dad

Sijoittamisen perusteos. Olkaamme rehellisiä: raha on tärkeää. Lue tämä, niin ei tarvitse kuolla köyhänä. Raha on tabu aihe, mutta oleellinen osa elämää. Tästä kirjasta on hyvä lähteä liikkeelle.

(Klikkaamalla väliotsikoita pääset suoraan Amazoniin ostamaan ko. kirjan. En saa linkkien kautta ostetuista kirjoista itse hyötyä.)

 

Nähdään pankissa,
Roni

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle