keittiö

Älä tee surkeaa keittiöremonttia – näin teet järkevän keittiön

Jenkkikaapit ja pienet jääkaapit pakastelokerolla ovat ihan hirveitä virityksiä. Älä tee niitä. Täysikorkea jääkaappi/pakastin -yhdistelmä tulee asentaa. Keittiön tasokorkeutta ja kaappeja ei saa laittaa liian korkealle, sillä se alentaa keittiön käyttömukavuutta normaalipituisillakin ihmisillä.

Astianpesukone tulee olla 60 cm leveä, jos ikinä mahdollista. Keittiön kaapit tulee tehdä ylös saakka, jos tilaa ei muuten ole tarpeeksi, sillä keittiön suurin ongelma on säilytystilan puute. Keittiössä ei oikeastaan voi olla liian paljoa säilytystilaa, mutta liian vähän voi olla. Varmista, että työtasotilaa on vähintään 1,5 metriä ja mielellään ainakin 2 metriä, jotta laskutilaa löytyy. Laskutilan puute on yksi suurimpia ostajan negailun kohteita keittiöissä. Vika on käytännössä aina keittiössä, ei ostajassa. Lähestyn tätä kirjoitusta ennen kaikkea ostajilta kuullun palautteen perusteella, sillä sillä on aidosti merkitystä, koska ostaja on se, joka tuo rahat pankkiin.

Panosta keittiössä materiaaleihin. Asunnon kunnon ja sitä kautta myyntihinnan määrittävät sisätiloissa keittiö ja märkätilat. Kivitasot, integroidut kodinkoneet, tyylikäs design-hana ja -allas tuovat keittiöön fiiliksen. Fiiliksellä myydään (tai ollaan myymättä…) asuntoja. Yksi suurimpia valituksia ostajilla on, että työtasot ovat laminaattia, joista tulee halpa “sekunda”-fiilis. Tiedän, että kivitasot maksavat moninkertaisesti, mutta ovat myös monin verroin parempi vaihtoehto kuin laminaatti. Tottakai laminaattitaso on hyvä laittaa edulliseen lähiöyksiöön ja jonnekin muualle, mutta lähtökohtaisesti älä tee sitä. Keittiön välitilan eli työtasojen takaseinän taas tulee olla helposti putsattavissa olevaa materiaalia, kuten esimerkiksi mikrosementtiä, laattaa tai (tummaa) lasia. Älä jätä pelkkää maalipintaa välitilaan. Keittiömerkeistä esimerkiksi Kitzen on laadukas suomalainen näyttävä keittiömerkki. (Olen myynyt Helsingissä kaksi kotia, joissa on ollut Kitzenin keittiö ja molemmat myytiin viisi numeroa yli jo ennestään kovan hintapyynnön. Suosittelen Kitzeniä.)

Myyn asuntoja työkseni Stadissa, joten myönnän, etten tiedä, miten keittiöitä kannattaa remontoida kehän ulkopuolella. Olen kuplassa ja myönnän sen. Toki, kaikki meistä ovat jossain kuplassa, tietoisesti ja tiedostamatta.

Alta löydät yhden asiakkaani kanssa yhteistyössä tehdyn keittiön kuvia. Uskallan väittää, että tuosta ei tilarajoitukset huomioon ottaen keittiö juuri parane. Asiakas siis teki keittiön itse, ja minä vain konsultoin häntä siinä, mikä MYY. On tärkeää tehdä omanlainen keittiö JA kodin hyvin myyvä keittiö. Ota molemmat, sillä ne eivät sulje toisiaan pois. Tsemppiä keittiöremonttiin. Jos mieleesi tuli jotain, mitä haluaisit tähän tekstiin lisätä, laita minulle viestiä – päivitän tekstiä mielelläni.

keittiö
keittiö

Nähdään pankissa,

Roni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle