Alun helvetti kuuluu asiaan

Jos haluaa saavuttaa jotain mahtavaa, täytyy kulkea läpi helvetin. On systeemiin sisäänrakennettu, että alku on aina vaikeaa — jokainen jonon kärjessä oleva on joskus ollut koko jonon täysin viimeisellä paikalla.

Kirjoitus pohjautuu omaan kokemukseeni kuin myös lähipiirini vastaaviin. Valituskertomus tämä ei silti ole, huoli pois. Fokuksena tässä on myyntityö, joten siltä osin kirjoitan kokemuksen rintaäänellä. Sama helvetti pätee myös kuulemma yrittäjyyteen (ja melkein kaikkeen muuhunkin), mutta menestyksekkäästä yrittämisestä voin toistaiseksi puhua vain vailla kokemusta, ontuen. 6 firmaa/projektia olen yhteensä perustanut. Kaikki ”konkkaan.” Eräänä päivänä sitten siitäkin.

Jostain luin, että myyjästä tulee huippumyyjä, kun on oppinut 700 virhettä, pientä ja suurempaa, ja kuinka välttää ne.

Myyntityön alku on usein käytännössä pelkkää turpaan ottamista, taloudellista epävarmuutta, kaaosta. Asiakkaat eivät vastaa, tapaamisia peruuntuu, vanhoja tyytyväisiä sinua suosittelevia asiakkaita ei ole, koska et ole koskaan palvellut vielä ketään. Epävarmuuden määrä on valtava. Tähän päälle tulee usein vanhempien kollegoiden epäilykset mahdollisesti uuteen tapaan toimia; “Mitä sillä somellakin oikein yrität…”

Myyntityön alkuaikojen vaikeuksia eivät ulkopuoliset lähimpiä ihmisiä lukuunottamatta näe. Suurin osa ihmisistä näkee vain lopullisen tuotteen: ”yön yli menestyjän”. Alkuaikojen vaikeuksista ei toki someen huudellakaan. Nykypäivänä annetaan someen ne pienetkin voitot ja hyvät fiilikset antaen fiidiin illuusion, että hyvin menee. Ei se väärin ole. Todellisuudessa sitä vaan on aivan rikki. Lopettaminen on mielessä koko ajan, kun nojailee vanhan taksiauton rattiin kotipihassa nollatyöpäivän jälkeen. Sama se oli minullakin, ja omasta kokemuksesta tässä lähinnä puhunkin. Olin rikki, aivan rikki.

Niin sen kuuluikin olla! Alun vaikea, ahdistava ja pelottava ilmapiiri on etenkin pohjapalkattomien myyntitöiden osalta sisäänrakennettu. Jos tätä vaihetta ei olisi, jokainen olisi alansa kovin heti alussa. Ei se niin toimi.

Kirjoituksen pointti on: odota tätä helvettiä, kun lähdet tavoittelemaan jonon kärkipäätä. Tiedä, että se on siinä. Tiedä, että se vaihe tekee kaikkensa saadakseen sinut luovuttamaan. Tiedä myös, että tarpeeksi oikeita asioita tekemällä sen on PAKKO loppua. Pakko. Maahan maailman potkiman myyjän ”alun helvetti” ei siedä loputonta maasta ylösnousemista, loputonta innostusta, työmoraalia, asennetta ja nälkää.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle