Asunnon epälikvidiys on myytti – asunto on likvidi omaisuuserä

On perin virheellistä väittää, että asunnot eivät ole likvidejä. Tosiasiassa asunnot ovat hyvin likvidejä. Likvidi käsitteenä tarkoittaa, miten helposti jokin asia on muutettavissa käteiseksi rahaksi. Esimerkiksi pörssiosake muuttaa muotonsa käteiseksi yhdellä klikkauksella, kun hinta on oikea, eli se on likvidi. Vastaavasti kesämökkikiinteistö Keski-Suomessa ei vaihdu käteiseksi ihan hiiren klikkauksella.

Miten sitten asunto voi olla likvidi? Helposti. Mikäli asunto-osakkeen oikea markkinahinta on 200.000 euroa ja laitat asunnon myyntiin Oikotielle 190.000 euroa ja hyväksyt ensimmäisen (täyden rahan tarjouksen), voivat kaupat olla jo huomenna. Tämä toki vaatii esimerkiksi, että osakekirja on sinulla kotona ja myyjällä rahat pankkitilillä. Tässä tapauksessa asunto-osake on likvidi. Fiksu välittäjä toki myy asunnon reilusti yli 190.000:n, mutta se on toisen kirjoituksen aihe.

Kun seuraavan kerran joku kertoo sinulle, että asunto ei ole likvidi, voit kertoa hänelle, että kyllä on. Asia, joka pilaa likvidiyden, on ylisuuri hintapyyntö, jolla asunto ei liiku. Sama pätee myös esimerkiksi pörssiosakkeissa – jos laitat Nordnetissä pörssiosakkeestasi myyntitoimeksiannon reilusti yli ostolaidan hintatarjouksen, samaan aikaan Oikotielle listattu asunto voi olla jo myyty. Esimerkiksi tällöin asunto-osake oli likvidimpi kuin pörssiyhtiön osake.

Nähdään pankissa,

Roni Arvonen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner
0400 518 888 | roni@bo.fi
Helsinki

Autan mielelläni asuntosi myynnissä PK-seudulla. Ota yhteyttä  ja sovitaan tapaaminen.

Kirjoitus on kirjoittajan henkilökohtainen näkemys, ei Bo LKV Helsinki Oy:n virallinen kanta.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle