Ikigai

Ikigaissa on mukava herätä aamuviideltä töihin — pelkkä raha ei riitä

Ikigai on japanilainen konsepti, johon törmäsin itse vasta hetki sitten. Ikigaissa on pähkinän kuoressa kysymys siitä, että keskellä ollessaan ”ikigaissa”, on oikeasti mukava herätä aamulla töihin.

Mallin mukaan neljä asiaa tekee työstä mukavaa: työn täytyy olla maailmalle tärkeää, sinun täytyy olla hyvä siinä, sinun täytyy rakastaa työtäsi ja saada siitä itsellesi riittävä toimeentulo. Tämä on tulkintani kyseisestä mallista.

Kun aloitin kiinteistönvälittäjänä (myyntineuvottelijana), olin varmasti liikkeellä sekä rakkaudella että maailman tarvitsemisella. Pidin työstäni kovasti ja maailma meitä todellakin ainakin toistaiseksi tarvitsi. Silloin minulla oli siis missio. Vähitellen minusta alkoi tulla työssäni ihan hyvä ja nollakuukausiakaan ei ole pitkään aikaan ollut, mistä olen hyvin kiitollinen. Tästä muodostuu siis oma ”ikigaini”. Alta löydät vielä tarkemman kuvan kyseisestä mallista.

Ikigai

Mallia tarkastellessa voi hyvin päästä jyvälle, mitä ehkä pitäisi tehdä tulevaisuuden suhteen. Ikigaihinkin liittyen on ollut oikeasti  sääli huomata omakohtaisesti, että raha ei tee onnelliseksi. En sitä näitä hommia aloittaessani tietenkään uskonut. Toki, rahalla voi ostaa sopivasti onnettomuutta pois, sillä laskujen maksua ei tarvitse stressata ja ruokakaupasta voi huoletta ostaa mitä vaan.

Noniin, nyt kun raha ei tehnytkään onnelliseksi (ja muutenkin koko keskustelu rahasta ja onnellisuusesta on fucked up), niin jos sinua joskus itkettää niin itketkö mielummin uudessa urheiluautossa vai vanhassa romussa tankki tyhjänä? Urheiluauton valitseminen on ok.

On erittäin tärkeää, että aamulla herätessä on kiva mennä töihin tekemään asioita, joita rakastaa, joita maailma tarvitsee, siitä saa toimeentuloa ja olet siinä hyvä.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle