Kuinka olla vakuuttava nuori myyntimies?

Mene parturiin. Karua se on, mutta pitkätukkaisilta ei varsinkaan konservatiivisilla aloilla osteta niin paljoa kuin parturissa käyviltä. Ei ole hyvä, kun vanhempi herrasmies nuoren myyjän nähdessään miettii: “hei, tollahan on samanlainen ananasletti kuin mun pojalla, ja poika on muuten 9.” Mene kunnon parturille ja pyydä tätä tekemään sulle sopiva malli, jolla näytät vanhemmalta. Ja ennen kuin joku pahoittaa mielensä, voin kertoa, että mm. rippikuvassa allekirjoittaneen letti oli olkapäiden yli. Saat tietty pitää minkälaista lettiä tahansa. Sen vaihtoehtoiskustannus on yleensä iso kasa komissioita. Uran alussa tukkamalli oli ananas. Menin parturiin ja alkoi kauppa käymään.

Hommaa kunnon puku ja laita se mittaan. Mielellään ainakin kolmisen pukua olisi hyvä. Turo Tailor on esimerkiksi kohtuuhintainen laadukas suomalainen merkki. Kolmiosainen puku tuo särmää. Nämä puvut käyt sitten asiansa osaavalla vaatturilla fiksaamassa itsellesi sopivaksi (esim. Turussa Vaatturi Eklund on todella taitava, sano terveisiä). Tämä maksaa jonkin verran verrattuna tavalliseen “Dressman-pukuun”, mutta on sen arvoinen, moninkertaisesti. Laitoin kolmiosaisen puvun päälle ja alkoi kauppa käymään.

Jalkaan kunnon kengät. Kuulemma naisetkin nämä huomaavat, mutta varattuna miehenä en tästä osaa oikein sanoa. Kunnollisilla kengillä tarkoitan kenkiä, jotka haet alan liikkeestä, ei välttämättä isosta ketjusta. Esimerkiksi kunnolliset käsin tehdyt vasikannahkakengät maksavat n. kolminkertaisesti tavallisiin lehmännahkaisiin kenkiin verrattuna, mutta ovat sen arvoiset. Näihin kenkiin sitten kumipohjat (ja rautakärjet, jos oikein hurjaksi alkaa). Hommaa mielellään vielä toiset eri väriset. Ja kauppa käy.

Jos käytät silmälaseja, kannattaa hommata kunnolliset. Siis ihan supertyylikkäät. Suurista ketjuista tällaisia ei välttämättä löydä. Omat lasini hain suositusten perusteella Walter Optiikasta, Kalevankadulta. On oman alansa supertähti. Täältä liikemiehet ja kärkipoliitikot hakevat omat lasinsa. Hae säkin. Huomaat eron niin visuaalisesti kuin lompakollisesti. Sano Sirpalle multa terveisiä.

Hommaa kunnon rannekello. Ei tarvitse välttämättä #Rolex olla, mutta joku, joka sulla tuntuu kädessä siltä, että “ei helvetti tää on siisti, pakko saada, kerro tiukka hinta”. Esim. Omegalla tai Tag Heuerilla pääsee hyvin alkuun. Tunnet eron. Kelloa eivät asiakkaat huomaa, oli se melkein mikä tahansa, mutta huomaat eron oman pään sisällä.

Pidä olemus siistinä. Käy parturissa max 5 viikon välein. Aja puhtaalla autolla. Plankkaa kengät. Käytä tarraharjaa. Aja amisviikset pois. Kyl sä tiiät. Mikään ei saisi häiritä ulkoisessa olemuksessa. Ennen asiakastapaamista ota tsekki peiliin ja katso, että kaikki on mintissä.

Tiedetään tiedetään, ei tässä tekstissä mitään varsinaisesti uutta ollut. Jari Sarasvuota lainatakseni: “‘Tässä ei ollu mulle mitään uutta’ on keskinkertaisten ihmisten kansallislaulu.” Ammattilainen palvoo perusasioita. Pukeutumista ei muuten tehdä muiden tähden. Se tehdään itsensä tähden. Dress for success.

Nähdään pankissa,
Roni

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle