Lyhyt katsaus Turun asuntomarkkinaan, Q1 / 2017

Turun asuntomarkkinassa menee lujaa. Vuoden 2017 ensimmäisessä neljänneksessä myytiin yhteensä 15 % enemmän kerrostalo-osakkeita kuin vastaavalla aikavälillä viime vuonna. Keskineliöhinnat nousivat vuoden takaiseen nähden noin 3,3 %. Myyntiajat pysyivät kutakuinkin ennallaan. Nämä luvut sisältävät sekä uudistuotannon että vanhat asunnot.

Käytettyjen kerrostalo-osakkeiden osalta taas kauppamäärä nousi huimat 18,1 % verrattuna vuoden takaiseen. Neliöhinnat nousivat niin ikään 4,3 % vastaavaan ajanjaksoon verraten. Myyntiajat pysyivät ennallaan.

Uudiskohteiden kerrostalo-osakkeet ovat tänä vuonna kauppamäärien osalta menneet samalla tavalla kaupaksi kuin viime vuonna. Vaikka kauppamäärä on pysynyt kutakuinkin samana, neliöhinnat nousivat 5,8 %.

Kokonaisuutena Turun asuntomarkkinassa menee hyvin. Asunnot käyvät hyvin kaupaksi. Syitä tähän on useita: Turku on muuttovoittoinen kaupunkielinkeinoelämällä menee yleisesti ottaen paremmin kuin viime vuonna, ja myös talouden näkymät kuluttajien keskuudessa ovat valoisat. Näkymien ollessa valoisat ihmiset uskaltavat tehdä suuria päätöksiä.

Kirjoituksen luvut ovat peräisin KVKL:n juuri julkaistuista asuntokauppatilastoista.

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle