Miksi ostin Teslan ja miten sillä pärjää talvella?

Olen unelmoinut tästä autosta siitä asti, kun näin ekan kerran. Siitä saakka katsellut pikkupojan lailla ohikiitäviä Tesloja perävalojen häviämiseen saakka. Nyt joitain vuosia myöhemmin siinä se on, oma Model S alle 30-vuotiaana. Kiitos.

Ostin Teslan, sillä tämä on unelmieni auto, ja talvella neliveto-Teslalla pärjää erinomaisesti, paljon paremmin kuin monella taka- tai etuvetopolttomoottorilla.

Kun hyisenä talviaamuna istun Teslan rattiin ja laitan räppiä soimaan, fiilis on ihan käsittämättömän hyvä. Vaikka oma olemassaolo olisi aamulla ahdistanut kuinka, autoon istuessani paistaa aina aurinko. Hyvä auto on fiilishankinta. (Ja kyllä, myös minulla on välillä ihan p****ja päiviä ja onhan mulla muitakin ongelmia.)

Tesla on premium-luokan auto ja edustaa edelläkävijyyttä. Samaa haluan viestiä teoillani työssäni ulospäin, premiumia ja edelläkävijyyttä. Kokemuksesta tiedän, että Teslalla on bisnekseen positiivinen vaikutus. (Joskus toki on ihan hyvä parkkeerata auto kulman taakse.)

Tesla ei silti tee itsessään onnelliseksi. Koen, että materiaalin sitominen itselle merkityksellisiin tavoitteisiin on se juttu. Esimerkiksi ostin itselleni valmistujaislahjaksi kunnollisen rannekellon, jota kannan ranteessani joka päivä. Se muistuttaa minua valmistumisesta ja siitä, että pääsin maaliin.. Niin ikään joskus on hyvä pitää kello hihan alla piilossa tai jättää kotiin. Toisena esimerkkinä mainittakoon, että ostin kunnollisen asiakirjasalkun, kun eräs erinomaisen haastava penthouse-kohde merinäköalalla meni kaupaksi. Se muistuttaa minua siitä, että jos sain sen kaupaksi, saan ihan mitä vaan kaupaksi. Hankinnat muistuttavat onnistumisista. Onnistumisista saa voimaa. Kun katson kelloa autossa asiakirjasalkku etupenkillä, olo on voimakas – ei siksi, että se on kivaa materiaalia, vaan siksi, että ne ovat onnistumisia.

Kauppaa ja kaikenlaista kaupallista kivaa oli auton hankinnan aikaan kalenterissa niin paljon, että oli pakko pysähtyä hetkeksi siihen epätodelliseen niin kauan odottamaani hetkeen: “Ei hitto. Nyt on paikka ostaa Tesla. Se on ihan oikeasti nyt. Se päivä on täällä.” Teslan siis ostin, sillä se muistuttaa minua siitä, että tein monen mielestä mahdottoman; sain postaus kerrallaan somen rokkaamaan ja asiakkaat löytävät minut suuressa osin sosiaalisesta mediasta. En oikein vieläkään voi uskoa, että se päivä on nyt täällä. Kiitos, kun soitatte. Tein sen, mihin ei kovin moni uskonut ja Tesla muistuttaa minua siitä. Tesla = muistutus: pystyt ihan mihin vaan.

Upeasta autosta huolimatta Tesla Model S P100D on joskus pakko saada. Tyytyväinen en nykyiseen menopeliini ole ja toivon, etten koskaan ole tyytyväinen. Kasvu ja kehitys lakkaa tyytyväisyyteen. Silti, olen läsnä ja nautin joka hetkestä. Elämästä nauttiminen ja kohti tavoitteita meno eivät ole ristiriidassa. Ota molemmat, niin minäkin otin. Rahoitusyhtiön omistama menopelihän tämä on, kiinni jäin. Malli on Model S 70D, range 345 km ja etuikkuna ei aina mene kiinni ilman auttamista.

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle