Miksi vaihdoin Bo LKV:lle?

Puhelimeni soi pimeänä joulukuisena iltana. Vastasin. Soittaja oli Bo LKV:ltä ja kysyi, kiinnostaisiko lähteä lounaalle kuulemaan, mitä Bo:lla olisi minulle välittäjänä tarjottavana. Ilmoitin, että lounaalle voin lähteä, mutta työpaikkaa en vaihda.

Hetki puhelun jälkeen istuin Bo:n edustajan kanssa alas lounaalle. Ilmoitin jälleen, etten ole vaihtamassa. Myönnettäköön tähän väliin, että aikaisemmin puhelimessa puhuessamme en tajunnut, kenen kanssa tapaan, sillä nimi meni ohi. Aikamme istuttuamme tajusin, että edessäni istuikin itse yksi Bo:n perustajaosakkaista, Anssi Kiviranta. No, se siitä. Yksi asia kuitenkin on varma: työpaikkaa en ole vaihtamassa. Vaan kuinka kävikään…

Anssi kertoi, että Bo:lle on vaihtamassa alan kovimpia nimiä niin Helsingissä, Turussa kuin Tampereellakin. Kuulemma, jos vaihtaisin, olisi mahdollista päästä oppimaan välitysalan aivan terävimmältä kärjeltä. Siispä ensimmäinen vastaus otsikon kysymykseen on: mahdollisuus oppia parhailta.

Anssi lisäsi, että on seurannut minua sosiaalisessa mediassa jo jonkin aikaa. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että se, mitä edustan somessa, on linjassa Bo:n arvojen kanssa. Täten toinen syy on omien arvojeni yhtäläisyys Bo:n kanssa. Tässä en tarkoita peruskliseistä arvojen yhtäläisyyttä korulauseena vaan ne kolahtivat ihan täysin 1:1 omieni kanssa.

Bo:n konsepti iski myös henkilökohtaisesti kovaa, hyvällä tavalla. Asuntojen kuvaukseen käytetään parhaita kuvaajia, ja ammattisisustajat tuovat asuntojen parhaat puolet esiin stailauksen/kalustuksen kautta, vikoja peittelemättä. Konsepti on siis jotain ihan erilaista kuin mitä kellään muulla välitysfirmalla on tarjota. Siispä kolmas syy on Bo:n erilainen ja toimiva konsepti.

Neljänteen syyhyn voisin aavistuksen pohjustaa, jos sallitte. Seuraan asuntomarkkinaa tarkasti, päivittäin. Olen katsellut jo aiemmin, että Bo ottaa asuntoja aika kovaan hintaan myyntiin, jopa liian kovaan. Kuitenkin tarkemmin tarkasteltuna kohteet ovat hävinneet netistä nopeasti – myyty. Ajatus siitä, että voisin Bo:n välittäjänä tarjota asiakkailleni vielä paremman hinnan asunnostaan, sytytti isosti. Asiakkailleni vielä suuremman lisäarvon tuonti on syy numero neljä.

Lounaan jälkeen olin pää pyörällä, fiilikset sekaisin. Toisaalta vanhassa firmassa oli aivan super(!) olla töissä. Tälläkään en tarkoita kliseisesti, että “woohoo on siistiä…” vaan oikeasti nautin joka ikisestä päivästä hullun lailla. Toisaalta tämä Bo:n odottamatta eteeni tullut mahdollisuus on uuden Helsingin toimiston myötä liian hyvä ollakseen totta – alan kovimpia nimiä, arvot 1:1, erilainen konsepti, lisäarvo. Myyty.

…Siispä otin luurin käteen, menin kotisohvalle makaamaan, laitoin käden silmille ja soitin Anssille.

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Tags:


Soita minulle