Mitä asunnolle ei todellakaan kannata tehdä ennen myyntiä ja mitä ehkä kannattaisi?

Älä remontoi myyntiä varten. Sitä ei saa kuin ani harva takaisin hinnassa. Remontoi itseäsi varten. Se taas kannattanee. Remontin hinnasta siirtyy myyntihintaan n. 50 %. 10.000 euron remontilla tulee takkiin n. 5.000. Älä tee sitä. Toki, jos tiedät mitä teet, saat materiaalit edullisesti ja saat jäljestä ostajia kiinnostavan näköisen, mikä ettei. Ammattimaiset asuntoflippaajat ovat tästä oiva yksittäinen esimerkki. (Heidänkin menestyksensä toki perustuu suuressa määrin oikeaan ostohintaan.)

Jos välttämättä haluat remontoida, tasoita ja maalaa seinät valkoisiksi ja laita neutraalin värinen laminaatti. Tämä helpottaa myyntiä.

Mitä sitten oikeasti kannattaa tehdä? Pese ikkunat, karsi omia tavaroita/huonekaluja kuvia sekä esittelyä varten isolla kädellä pois esiltä, siivoa hyvin (ammattisiivoojalle vahva suositus) ja korjaa kaikki pienetkin silmään pistävät asiat. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi palaneet polttimot, reiät seinissä, sähköjohdot ilman kalusteita ja repsottavat listat. Nämä ovat toki täysin selviä asioita, mutta silti näitä ei tehdä.

Silti paras, ellei ainoa, tapa saada voittoa asunnon myynnistä on ostaa se oikeaan hintaan, mielellään alle markkinahinnan.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle