Nykyinen päivärutiinini ja rutiinien taustapohdintaa

Aloin pohtia rutiinien merkitystä itse rutiineja syvällisemmin. Kirjoitin aiemmin tänä vuonna rutiineistani tekstin, joka herätti yllättävän paljon huomiota. Tekstin voit lukea täältä. Iltalehden edustaja soitti minulle, ja he haluavat tehdä rutiineistani jutun. Jännittää.

Rutiinit elävät ajassa ja paikassa. Rutiinit ovat koko ajan muuttuva asia. Samoja rutiineita en välttämättä pidä kovin kauaa vaan muutan niitä tarpeen mukaan. Perusrunko on kuitenkin sama: herää kukonlaulun aikaan, liiku, tee tuottavia merkityksellisiä asioita, vietä aikaa läheisten ja ystävien kanssa, opiskele kaikenlaista ja kehitä itseäsi ammatillisesti.

Rutiineissa kyse on systematiikasta: itselle sopivien asioiden tekemisestä yli ajan riippumatta siitä, huvittaako tehdä jokin asia vai ei. Kyse ei ole siitä, huvittaako herätä 5.00. Kun johonkin sitoudutaan, siihen sitoudutaan. Jos jokin asia tehdään, se tehdään kunnolla tai ei tehdä ollenkaan.

On 100 % varmaa, että minun rutiinini eivät sovi kaikille. En ole yli-ihminen tai varsinkaan ketään muuta parempi ihminen. Itselleni ei sopisi elää ilman systemaattisia rutiineita. On ok, että ihmisillä ei ole “kovia rutiineita”. Se on kadehdittavaa mielestäni – ihmiset pystyvät ottamaan rennosti vailla fiilistä, että jotain jää tekemättä. Itse en tähän pysty. Olen heikkouksia täynnä. Tässä nykyinen päivärutiinini.

Rutiinini tänäpäivänä (11.08.2019)

Herään arkisin 5.00 ja 5.55 väliin. Menen salille 6.05. Tulen kotiin n. 7.00, syön ison aamupalan, teen perusaamutoimet ja siivoan kodin äänikirjaa Audiblesta kuunnellen. Kirjoitan päiväkirjaan muutaman asian, mistä olen kiitollinen. Kirjoitan isot tavoitteet vihkoon ylös. Kirjoitan Google Tasks -Appiin päivän taskit ylös.

Poistun ovesta joko toimistolle tai menen suoraan lounastapaamisen paikkaan tekemään töitä. Pyrin sopimaan lounaan joka päivä klo 11.00 yhdessä jonkun kanssa, mielellään vielä uuden ihmisen kanssa. En sovi aamupäivälle ennen lounasta yhtään tapaamista, jos ei ole täysin pakko, sillä se on itsenäisen työskentelyn aikaa. Menen etukäteen lounaspaikkaan, laitan Teslan lataukseen ja teen tietokoneella/puhelimella kaikki mahdolliset työt valmiiksi, jotka pystyn, huvitti tai ei. Tällöin teen ennen kaikkea asioita, jotka ovat tärkeitä ja kiireellisiä tai tärkeitä ja ei kiireellisiä. Tähän aikaikkunaan palvelen asiakkaita etänä ja teen niitä juttuja, joista syntyy kasvua.

Kävelen joka päivä min 10.000 askelta ja näitä askeleita tulee päivän mittaan nykyään varsin automaattisesti. Esimerkiksi puhelimessa puhuessani kävelen mahdollisuuksieni mukaan aina. Pää toimii hyvin, kun on koko ajan liikkeessä.

Syön terveellisen lounaan. Salaattia ja kaikkea terveellistä. Syön paljon. Juomaksi vettä. Ei jälkiruokaa. Lounaan jälkeen käyn tekemässä asunnonvälitykseen ja muihin projekteihin liittyvät tapaamiset. Lounaan ja illan välissä on tapaamisiin menevä aika, jolloin palvellaan ihmisiä livenä. Palvelen.

Kotona olen päivästä riippuen n. 18.00-21.00 eli työpäiväni ovat laskentatavasta riippuen 10-13 tuntisia. Ennen kuutta en ole kotona käytännössä ikinä. Menen nukkumaan 21.00-23.00.

Lopuksi

Olisi näitä rutiineita ja muuta vielä vaikka kuinka paljon avattavaksi. Siinä perusrunko. Jos haluat kuulla lisää, soita minulle 0400518888 tai laita viestiä haluamassasi kanavassa. Vastaan kaikkiin viesteihin.

(Disclaimer: Tiedän, etteivät nämä rutiinit sovi kaikille. Noudattamani rutiini ei todennäkölisesti sovi tässä maailmassa kenellekään muulle kuin minulle. Välillä tämä rutiini ei sovi edes itselleni! Rutiinien noudattaminen ei ole maailmassa tärkeintä. En ole robotti ja joskus voin herätä viikonloppuisin puolivahingossa vaikka 12.00. Silloin kyllä vituttaa, mutta oma vika. Poikkean rutiineistani ja säännöistäni aina välillä, vahingossa tai tahallaan. Ei elämä ole niin vakavaa. Tärkeää on löytää oma tyyli. Tää on vaan mun tyyli.)

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle