[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Uskallan väittää, että hinnoittelu on tärkein yksittäinen kokonaisuus, kun puhutaan asuntokaupasta. Liian korkea hintapyyntö pilaa myynnin ja kuluttaa osoitteen. Miten hinta sitten asetetaan oikein?
Oikea hintapyyntö asunnolle on alan ammattilaisen kertoma perusteltu maksimaalinen markkinahinta. Mihin perusteltu markkinahinta perustuu? Vastaus kysymykseen ovat vertailukelposet toteutuneet kauppahinnat, alueen nykyinen tarjonta ja kohteen yksilölliset ominaisuudet. Ammattitaitoinen välittäjä saa näitä tietoja yhdistelemällä käsityksen hinta-arviosta, joka markkinasta on mahdollista maksimissaan saada.
Jos asunnon perusteltu maksimaalinen markkinahinta on, sanotaan, 350.000, hinta tulee mielestäni asettaa tähän. Nykypäivän ostajat ovat niin hintatietoisia, että ylihinnoittelu on käytännössä varma tie tuhoon. Täytyy muistaa, että hinta-arvio on nimensä mukaisesti vain arvio. Mistä oikean maksimihinnan sitten tietää? Sen kertoo markkina, ja ammattitaitoinen välittäjä saa tämän hinnan kiinni.
Sanotaan, että kohde on hinnoiteltu upeasti perustellulle tasolle 350.000, joka on kaiken järjen mukaan maksimi, jonka ko. kohteesta voi saada. Kohde avataan myyntiin. Ennen ensiesittelyä saadaan täyden rahan tarjous. Ja toinen. Ja kolmas. Hinta-arvio osui kaikkia todennäköisyyksiä uhmaten liian alas. Tekikö välittäjä virheen, kun kohteen pyyntihinta olikin liian alhainen? Kyllä ja ei. Kyllä, jos joku täyden rahan tarjous hyväksytään ilman neuvotteluja ennen ensiesittelyä. Ei, jos hän tietää, mitä tekee. Tällöin ostajaehdokkaille tulee esimerkiksi kertoa: ”Olemme saaneet useita täyden rahan tarjouksia, minkä johdosta otamme seuraavat tarjoukset yli pyynnin. Vahva suositukseni on tarjota sen verran, että ei harmita, jos kohde menee itseltä ohi. Paljonko haluaisitte tarjota?”
Yli täyden rahan tarjouksestakin puristetaan neuvottelemalla vielä viimeiset tonnit myyjän eduksi. Tätä, hyvät naiset ja herrat, kutsutaan välittämiseksi.
Näin ammattitaitoinen välittäjä myy asuntoja – oikein hinnoiteltuna, hyvällä tilannetajulla. Uskallan väittää, että ammattitaitoisen välittäjän ollessa kyseessä, pyyntihintaa ei perinteisessä kauppatavassa voi asettaa liian alas.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][social_share show_share_icon=”yes” social_share_icon_pack=”dripicons” show_share_text=”yes”][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][templatera id=”304″][/vc_column][/vc_row]
Vastaa