[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_column_text]Tämän kirjoituksen lukemisen jälkeen osaat ostaa seuraavat asuntosi edullisemmin. Minulta et edullisesti voi yhtään asuntoa ostaa, mutta myynnin tullessa ajankohtaiseksi olen vaihtoehtona varteenotettava. Mennäänpä asiaan.
Moni ei tiedä, että asunnon ostamisessa kysymysmerkkejä jää käytännössä aina; kaikkiin kysymyksiin ei ole vastausta. Se on fine, oikeasti. Jos julkishallinto, isännöitsijä ja/tai myyjä eivät tiedä vastausta, silloin vastausta kysymykseen ei ole vielä olemassa. Syntyy epävarmuutta. Pelottaa. Välittäjähän ei keksi itse yhtä ainutta asiaa. Lain mukaan hän vain välittää tietoa. Sen sijaan, että jättäisit epävarmuuden siivittämänä tarjoamatta (tai suuttuisit välittäjälle…), kannattaa tarjota, röyhkeästikin. Kysymysmerkki/epävarmuus tulevasta heikentää asunnon kysyntää ja valistunut ostaja pääsee näin usein hyvälle diilille. Esimerkiksi tulevan linjasaneerauksen laajuutta ja ajankohtaa ei tiedetä. Oleta posketon worst case scenario 1.200 €/m2 ja tarjoa sen mukaan. Voitto on sinun, kun tuleva lainaosuus olikin vain puolet tästä. Fiksu ostaja ymmärtää, että epävarmuustekijät laskevat asunnon kysyntää. Kysynnän laskiessa hinta joustaa alaspäin. Epävarmuudet ovat oiva keino ostaa edullisesti – asunnon mahdollinen myyntivoitto kun tehdään ostaessa, ei myynnissä. Ihmisillä on tapana tehdä kärpäsistä härkäsiä. Olkaamme me fiksuja ja ymmärtäkäämme, että yleensä epävarmuustekijät eivät ole suuria.
Välittäjä arvostaa suoraa käteiskauppaa ennen kuluvan kuukauden loppua. Kerro, että haluat tehdä ehdottoman tarjouksen ja kaupat tässä kuussa. Välittäjääkin alkaa kummasti kiinnostaa tarjouksesi läpivienti, kun oma palkkapäivä on yht’äkkiä 30 päivää lähempänä, ilman epävarmuuksia.
Selvitä asioita itse. Tiedetään tiedetään, välittäjän tehtävä on tehdä asunnon ostaminen helpoksi. Mitä jos fiksuna ostajana näkisitkin asian siten, että autat välittäjää myymään sinulle kyseisen asunnon? Sen sijaan, että jäät odottamaan välittäjän selvittämään sinulle asioita, voisit soittaa isännöitsijälle itse ja kysyä parkkipaikan jonotilanteen. Toki joskus isännöitsijälle eivät saa ulkopuoliset soittaa, mutta nämä ovat harvinaisempia tapauksia. Välittäjä pitää ja arvostaa sinua ostajana, koska helpotat hänen työtään.Tämän lisäksi olet ensimmäinen joka tietää esimerkiksi autopaikan jonotilanteen tai muun tärkeän asian. Näin olet ensimmäisenä reagoimassa tarjouksesi kanssa.
Mitä enemmän ehtoja laitat tarjoukseen, sen epävarmempi tarjous on myyjälle. Suosittelen aina jättämään ehdottoman tarjouksen, jos mahdollista, aina. Ehdoton tarjous on noin 10x parempi kuin vastaava ehdollinen. Älä triplavarmista hölmöillä ehdoilla selustaasi, sillä tämä triplaepävarmuuttaa myyjän samalla tavalla. Fiksu ehto, esimerkiksi oman myynti, kannattaa laittaa, jos on pakko. Jos tämänkin pystyt välttämään, älä laita ehtoa. Varsinkin, jos kyseessä on tulikuuma kohde, joka myydään päivissä, älä laita ehtoa. Asiat järjestyvät kyllä Vaikka tarjouksesi olisi korkein, et välttämättä asuntoa saa. Varsin typeränä ehtona voidaan pitää esimerkiksi kosteusmittausta vuoden 2017 kerrostaloasuntoon. Älä tee sitä. Poltat tähän pari sataa ja tulos on kuitenkin kuiva. Rakennuttajan 10-vuotistakuukin on voimassa. Ehtoja saa ja pitää laittaa, jos on pakko, mutta älä ole hölmö. Ole fiksu. Tiedän, että olet.
Nähdään pankissa,
Roni[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][social_share show_share_icon=”yes” social_share_icon_pack=”dripicons” show_share_text=”yes”][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][templatera id=”451″][/vc_column][/vc_row]
Vastaa