Rehellisen raa’at rutiinini — tyhjästä top-listalle

Kerron tässä tekstissä omista rutiineistani päivä- ja viikkotasolla, sillä asiaa kysytään minulta usein. Kiitos kysymyksistä. Tiedän jo etukäteen, että rutiinini eivät ikinä sovi yli 95 %:lle ihmisistä. Täytyy olla sopivasti (työ)hullu, että näin elää elämäänsä. Tiedän!

Kaikki lähtee ja päättyy perustekemiseen orjallisesti. Kikkoja ei ole. On vain pitkäjänteistä oikeaa tekemistä päivästä toiseen. Hyvinvointi, terveys ja rakkaat ihmissuhteet ovat kuitenkin kaiken keskiössä.

Uni

Nukun joka yö 7,5-8,5 h/yö. Joka yö, myös viikonloput. Menen nukkumaan joka ilta viim. klo 22.00 ja herään joka aamu 6.00, myös viikonloput. Jos en pysty sitoutumaan seitsemänä päivänä viikossa vuorokausirytmiin, mihin sitten pystyn? En mihinkään. Unesta en tingi, koskaan. Unen olen merkannut kalenteriin. Kello soi 6.00 ja 21.00. 21.00 on merkki laittaa pää tyynyyn ja kirja käteen.

Liikunta

Kävelen 10.000 askelta joka päivä. Lasken askeleet iPhonen perusohjelmalla iHealth’illa. En koskaan käytä hissiä, aina portaat, vaikka olisi 12 kerrosta. Ma, ti, to ja pe on kuntosali n. 7.30 Elixiassa. Teen tällä hetkellä Elaston 2-jakoisella treeniohjelmalla. Käytän ”Strong”-nimistä kuntosali-Appia treenien trackaamiseen. Suosittelen. Liikunnasta en tingi, koskaan. Jos kroppani voi huonosti, missä minä asun?

Ravinto

Olen kasvissyöjä. Joskus syön kalaa ja usein kananmunaa. Syön myös käytännössä aina ulkona, sillä bisnekseni on asuntokauppa, ei ruuan laitto. En syö kidettäkään sokeria tai tippaakaan alkoholia. Elämäntapa sopii minulle — en aidosti kaipaa kumpaakaan, koskaan. Koen, etten luovu mistään. Kahvia juon yhden kupin päivässä, aamulla. Lounaan jälkeiset kahvit olen kokenut unta hidastavaksi.

Uuden oppiminen

Opettelen uutta joka päivä. Teslani on kirjasto pyörien päällä; äänikirja on päällä melkein aina, kun ajan autoa. Joka ilta katson jotain opettavaista videota esim. myynnistä, sijoittamisesta tai muusta mielenkiintoisesta ja merkityksellisestä. En tiedä mistään tarpeeksi – edes asuntokaupasta. Opettelen uutta, kaikesta.

Some

Postaan LinkedIniin 3 kertaa viikossa, Instaan 4 kertaa viikossa, Insta-storyjä n. 5-15/pv, Twitteriin 10 twiittiä/päivä. Täältä löydän ihmisiä, joita saan kunnian palvella. Postaan, vaikkei huvittaisi. Raakaa työtä se on, kuin Roomaa rakentaisi; postaus (tiili) kerrallaan, vaikka naama irvessä.

Aamurutiini

Herään 6.00. Vastaan sähköpostit. Iso kasvisaamiainen ja kasvisproteiinit. Aamujutut. 7.30 salille. Jääkylmä suihku. Sauna. Jääkylmä suihku. n. 8.30 istun kuntosalin pukuhuoneessa ja postaan LinkedIniin jotain ihmismielessä tunteita herättävää. Markkinoinnin ehkä ykkössääntö: herätä tunteita.

Suunnittelu

Suunnittelen joka sunnuntai tulevan viikon tismalleen. Kirjoitan kalenterin täydelliseksi kaikkine tietoineen. Lounastapaamisiin esimerkiksi kirjoitan valmiiksi katuosoitteet ja puhelinnumerot. Hyvin suunniteltu viikko ei ole kiireinen, huono ajanhallinta tuo kiirettä. Ehkä ajansäästövinkki? Ota televisio pois seinästä, peru Netflix-tilaus ja käytä tämä aika järkevämpiin asioihin.

Muuta sekalaista

Ajan parran joka päivä. Lankaan hampaat. Silitän paidan, (pika)plankkaan kengät. Vastaan maileihin lähtökohtaisesti aina ennen kuin viestin merkkiääni sammuu. Teen kaiken aina heti — jos teen sen kuitenkin, miksen tekisi sitä heti? Teen, mitä lupasin. Jos en pysty pitämään omia lupauksiani, mihin sitten oikein pystyn? Jos jokin asia on hyvä tehdä kerran, se on hyvä tehdä joka päivä.

Miten saa nämä rutiinit käytäntöön siten, että palaa halusta tehdä nämä joka päivä?

Valtava tavoite. Niin iso, että itseäkin hirvittää.. Siinä se. Jokin itseä syvästi motivoiva valtava päämäärä. Kirjoita se ylös näkyvälle paikalle. Matka on toki erittäin tärkeä, mutta päämäärä on vielä tärkeämpi — eihän lomamatkallekaan lähdetä sen vuoksi, että saa istua lentokoneessa.

Nähdään pankissa,

Roni Arvonen
Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner
0400 518 888 | roni@bo.fi
Helsinki

Autan mielelläni asuntosi myynnissä PK-seudulla. Ota yhteyttä  ja sovitaan tapaaminen.

Kirjoitus on kirjoittajan henkilökohtainen näkemys, ei Bo LKV Helsinki Oy:n virallinen kanta.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle