Tyhjän asunnon markkinointi ei ole tätä päivää

Näin kuuluu kysymys: Kannattaako asuntoa markkinoida tyhjänä?

Lyhyt vastaus:

Ei.

Pitkä vastaus:

Ei kannata. Asunnon myynnissä kyse on tunteesta. Kyse on siitä, minkälaisen tunteen ostaja saa ruudun toisella puolella, kun oma uusi koti pamahtaa hakuvahtiin. Kokemukseni mukaan n. 9/10 ihmisestä ei hahmota tyhjän tilan mahdollisuuksia. Virtuaalikalustuksella saadaan kohde herätettyä eloon ihan eri tavalla kuin tyhjänä. Alla kuvat Iso Roobertin kadulta myymästäni kaksiosta.

Tyhjänä

Kalustettuna

Kalustettujen kuvien aikaansaama fiilis asunnon ostajassa on merkittävästi erilainen kuin tyhjässä kuvassa. Tässäkin tapauksessa kohde myytiin ennen ensiesittelyä n. 20.000 euroa yli hintapyynnön , ja hintapyynnön ylittäviä kirjallisia tarjouksia oli pöydällä useampia. Kun ostaja saa tunnelatauksen päälle, myyjä saa asuntonsa pankkiin. Vastaavasti, jos ostaja ei saa tunnetta päälle, pankkiin mennään huonolla hinnalla.

”Mutta Roni, minä ainakin hahmotan tilan hyvin ja ostan kaikki asuntoni tyhjänä.” Hyvä, onneksi olkoon! Ostaja haluaa saada kodin mahdollisimman halvalla, ja toisaalta myyjällä on oikeus saada kodistaan paras mahdollinen markkinahinta. Välittäjän velvollisuus taas on tämä toimittaa. Ammattilaisen suunnittelemaan kalustukseen kannattaa myyntitilanteessa panostaa. Kyse ei ole mielipiteestä vaan faktasta. Esimerkiksi tällä viikolla kävin arviokäynnillä eräässä merenranta-asunnossa, jossa ”käskin” omistajaa hankkiutumaan kulahtaneista kalusteista kuvauksen ajaksi eroon (suomeksi: tyhjennä tämä asunto), niin kalustetaan tämä design-kalusteilla kuvia varten, jotta tästä saadaan paras hinta. Virtuaalikalustus ei maksa asiakkaalle mitään vaan sisältyy välityspalkkiooni. Jos kohde ei mene kaupaksi, mitään kuluja en veloita silloinkaan. Virtuaalikalustuksessa ei ole kyse vain kuvien käsittelystä vaan paljon muustakin: ammattilainen suunnittelee kalustuksen, maan parhaat henkilöt mallintavat ne kuviin ja Bo:n konseptin mukaan design-ihmisemme tarkastavat nämä kuvat eli ne menevät tarkan seulan läpi. Virtuaalikalustus maksaa minulle paljon, mutta on sen arvoista.

Aina silloin tällöin vielä kuulee, että kalustus on ostajan huijaamista ja virheiden peittelyä. Kyse ei ole ostajan huijaamisesta tai virheiden peittelystä. Se on kaiken lisäksi laitontakin. Kyse on ennen kaikkea asunnon myyjälle pankkitilille tulevan hinnan maksimoinnista — myyjä on oikeutettu parhaaseen mahdolliseen hintaan omaisuudestaan.

Nähdään pankissa,

Roni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle