Työpaikan saanti on helppoa, soita puhelu

Omakohtaisella kokemuksella voin sanoa, että puhelinsoitto työpaikan yrittäjälle on kaikken paras tapa saada töitä. Tapa on niin simppeli ja yksinkertainen, että oksat pois. Puhelinsoitto on parasta tehdä juuri silloin, kun unelmien työpaikassa ei ole rekryä päällä. Tällöin se, joka sinne soittaa, on ainoa hakija, joten kilpailua työpaikasta ei ole. Tapa on yksinkertainen, muttei helppo. Puhelinsoitto on pelottava asia verrattuna elottoman CV:n lähettämiseen. CV päätyy pinoon muiden lukemattomien päälle, mutta puhelimessa saat varmasti asiasi sanoa. Teknisesti toki puhelukin on erinomaisen helppo – näppäillään oikea numero ja painetaan luuria. Ok, luuria on painettu, mitä sitten? Alla on valmis spiikki, jolla työpaikka irtoaa:

– Arvosen Roni tässä morjesta!
– Moro
– Hei onko paha paikka?
– Ei oo, kerro vaa
– Okei, hieno homma. Soitan hei sellaisella asialla, että haluaisin tulla teille töihin kiinteistönvälittäjäksi. Milloin sopisi tulla haastatteluun?

(Loppu menee automaatilla)

Näin yksinkertaista se on. Ainoa vaikea on kerätä rohkeutta painaa vihreää luurin kuvaa. Loput meneekin sitten helposti. Joku voisi kysyä, että okei, nyt olen tuon vuoropuhelun käynyt – entäs nyt? Vastaus on simppeli: se menee automaatilla. Puhelimen toisessa päässä todennäköisesti kysytään, että mikä tyyppi olet ja mikä on taustasi. Tämän jälkeen sovitte haastatteluajan. Jos puhelussa tulee jossain kohtaa hiljainen hetki, mitä todennäköisesti ei kyllä tule, niin kysytään vaan, että voisiko ensi viikolla tulla haastatteluun.

Tällä tavalla olen saanut neljä viimeistä työpaikkaani enkä ole kertaakaan jäänyt kenellekään kakkoseksi. Miten voisinkaan jäädä, kun muita hakijoita ei ole? Aina ensimmäisellä puhelulla ei ole tullut vihreää valoa, joten sitten olen soittanut ensi viikolla uudestaan: “Arvosen Roni tässä taas morjesta. Hei tuli sellainen mieleen, että haluaisin oikeasti tulla teille töihin, joten onnistuisiko haastattelu millään?”. Kysymys on ehkä töykeä, mutta mitä hävittävää on? Parhaimmassa tapauksessa lapasessa on unelmien työpaikka ja huonoimmassa toivotetaan hyvät päivänjatkot (ja soitetaan tietty uudestaan taas ensi viikolla).

Jos työpaikkaa haetaan perinteisellä tavalla eli CV luukkuun, kun rekry auki, päätynee uuvuttavaan rekryprosessiin, josta ei nauttine kukaan. Vihreällä luurin kuvalla pääsee valovuoden edelle heti kättelyssä. Välttämättä ensimmäinen puhelinsoitto ei tärppää, mutta mitä, jos soittaisi kymmenelle eri yrittäjälle kymmenen viikon ajan? Uskallan väittää, että ensimmäinen puhelinsoitto kantaa hedelmää, sillä niin se teki minullakin viimeisen neljä kertaa, kun soitin. Tämän lisäksi jokainen ystäväni, ketä olen auttanut pääsemään töihin tällä taktiikalla, on töihin päässyt.

Maailmassa on käytännössä rajattomasti pääomaa hyville ideoille, teknologiaa omaksujille ja niin edelleen. Talentista markkinassa taas on huutava pula. Yrityksen odottavat talentin soittoa. Soita puhelu ja ota talteen unelmiesi työpaikka. Niin minäkin tein.

Tämä postaus voi kirpaista, kun tietää, mitä pitäisi tehdä. Totuuden kuuluukin vähän sattua. Jos se olisi helppoa, kaikilla olisi unelmiensa työpaikka ja kilpailu olisi kovaa. Tällä menetelmällä ei tarvitse kilpailla.

Lue myös uusin kirjoitukseni

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.

Roni_end_2019_1

Roni Arvonen

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KTM, Partner - Bo LKV | Helsinki - 0400 518 888

Myymässä asuntoa?

Haluan auttaa sinua myymään asuntosi parhaaseen hintaan, sinulle helpoimmalla tavalla.Soita minulle