[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Suuri syy valita kallis välittäjä on, että hän tekee työnsä kunnolla ja saa eniten rahaa myyjän tilille. Kallis välittäjä tietää olevansa todella hyvä. Hänellä ei ole tarvetta kilpailla hinnalla, sillä hän tietää olevansa hintansa arvoinen. Hinnalla kilpaileva ”halpisvälittäjä” taas on usein sellainen, jolla ei ole toimeksiantajan asunnon myyntiin paljoa muuta tapaa kuin laskea hintaa. Mitä luulet, että tapahtuu oman kotisi esittelyssä, kun heti arviokäynnin kättelyssä edullisin välittäjä tiputtaa jo alunperin alhaisesta välityspalkkiostaan leijonan osan pois? Hän todennäköisesti tiputtaa myös kotisi hinnasta suuren osan pois kannustamalla rohkeisiin tarjouksiin. Tämä ei ole etusi mukaista. Kalliimpi välittäjä ei tiputa omaa palkkiotaan, eikä vastaavasti asuntosi hintaakaan, sillä siitä pidetään kiinni, mitä on luvattu.
Talon myyjä haluaa pääpiirteissään välittäjältä vain yhtä asiaa: mahdollisimman paljon euroja omalle tililleen. Tämän lisäksi on toki mukavaa, jos koti saataisiin vielä myytyä nopeasti ja ilman vaikeuksia. Kallis ja samalla kunnollinen välittäjä pystyy mm. neuvottelutaidoillaan neuvottelemaan myyjän tilille maksimimäärän rahaa. Itseään kunnioittavalle välittäjälle mikään ei ole tärkeämpää, kuin saada asiakkaalleen kohteesta paras mahdollinen hinta. Alla on tästä esimerkki (rahaa myyjän tilille + välityspalkkio):
92.000 + 2.000
95.000 + 5000
Ylemmässä esimerkissä edullisin välittäjä myi kohteen hintaan 94.000, josta myyjälle jäi 92.000. Samalla edullinen välittäjä sai itse palkkiota verollisena 2.000 euroa, jolla ei paljoa vastuuta kanneta, jos ollenkaan. Vastaavasti asiansa osaava välittäjä ei olisi suostunut 94.000 tarjoukseen vaan olisi todennut esimerkiksi seuraavaa: ”Kiitos paljon tarjouksestasi. Valitettavasti se on kuitenkin liian vähän. Kohde on upea ja minulla on myyjän valtuutus hyväksyä ensimmäinen täyden rahan tarjous. Pidän tänään vielä kaksi yksityisesittelyä, mutta perun ne mielelläni, jos saan teiltä täyden rahan tarjouksen. Kokemukseni mukaan tämä kohde myydään tänään täyteen rahaan. Jos oikeasti haluatte kohteen, suosittelen jättämään täyden rahan tarjouksen heti.” Näin ’kallis’ välittäjä voitti toimeksiantajalleen 3.000 euroa, minkä lisäksi hänen välityspalkkiollaan on mahdollista kantaa roimasti enemmän vastuuta.
Työn kunnolla tekemisen lisäksi välittäjä ja välitysliike kantavat valtavan suuren juridisen vastuun, kuten aikasemmin jo mainitsinkin. Jos kallis välittäjä tekee virheen, voit olla varma, että virhe korvataan sinulle lainmukaisesti täysimääräisenä.
Välityspalkkiot ovat yleisellä tasolla jotain 2 ja 5 %:n välillä. Jos edullinen välittäjä myy sadan tonnin taloa niin, että välityspalkkio veroineen on 2 %, kuinka paljon ihan oikeasti tällä vajaalla 2000 eurolla on mahdollista kantaa vastuuta, kun kyseessä kuitenkin on kuusinumeroinen kaupan kohde? Ei paljoa.
Asiansa osaava välittäjä teki kaupat myös hyvän välitystavan ja lain kirjan mukaan selvittäen kaikki kaavamuutoksista perustuksiin. Kun asunnon omistus- ja hallintaoikeus on luovutettu, voit olla varma, että kaikki mahdolliset asiat tehtiin kunnolla, eikä miten sattuu, ja rahaakin on tilillä etelän matkan verran enemmän. Kallis välittäjä ei näin ole oikeasti kallis vaan edullisin, niin hullulta kuin se kuulostaakin.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][social_share show_share_icon=”yes” social_share_icon_pack=”dripicons” show_share_text=”yes”][vc_empty_space height=”25px”][vc_separator type=”normal” color=”#b5b5b5″ thickness=”1″][vc_empty_space height=”25px”][templatera id=”304″][/vc_column][/vc_row]
Vastaa